Billiga rakhyvlar blir billigast!

billigaste rakhyvlarnaSjälv har jag spenderat en förmögenhet på rakhyvlar som är extremt dyra att köpa in. Prissättningen kännetecknas inte precis av priskonkurrens och om man vill ha en billig rakhyvel med bra kvalitet som ger skön rakning får man räkna med att slanta upp rätt sköna slantar.

Gillette Mach rakhyvlar som är bland de bästa kostar en förmögenhet och är inte direkt billiga rakhyvlar – och tyvärr måste man ofta byta slitna hyvlar som har begränsad livslängd. Lidl har rakhyvlar som är rätt ok kanske inte i Gillettes klass men betydligt billigare. Om du kollar prisjakt går det att hitta var du hittar de billigaste rakhyvlarna. Men det finns ett smart sätt som du kan spara ännu mer pengar på rakningen.

Ett spartips är att ha ett litet glas med sprit i ditt badrum. Efter det att du rakat dig sköljer du rakhyveln i alkoholen vilket förlänger hållbarheten på rakhyveln i månader. Omdu torr rakar första rundan och lägger de övergivna rakhyvlarna i en låda så får du ändå mer livslängd på rakhyvlarna.

Anledningen att det fungerar är att nedslitningen och korrosionen på hyveln orsakas av vattnet (och jag antar även av rakskummet) och inte av själva rakningen. Genom att inte låta hyvlarna komma i kontakt med vatten håller de alltså mycket längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *