Spara pengar på mat

Att spara pengar på mat går lättast om du planerar dina inköp och köper in produkter som har låga priser. Planera dina inköp och titta på jämförelsepriser. Undvik impulsköp i butiken och dyrare maträtter och se till att dricka vatten istället för läsk vilket dessutom är betydligt nyttigare!

Välj billiga matvaror
Matvaror som är billiga finns det gott om som potatis, vita bönor, ärtsoppa och många studenter har väl överlevt genom att äta makaroner kanske lite för mycket snabbmakaroner ibland. Undvik varumärken och titta alltid på kilopriset.

Köp riktig grädde
Det är billigare att köpa riktig grädde och blanda ut den med mjölk än att köpa matlagningsgrädde.

Välj billiga mataffärer
Olika matställen har olika priser så hittar du en billig affär så bör du se till att göra dina större inköp där. Ofta är det dyrare att handla i pressbyrån och på bensinstationen.

Köp större förpackningar
Att köpa storpack är ofta billigt och se till att jämföra jämförelsepriserna med varandra. Men butikerna är väl medvetna om att många tror det är billigare att köpa i bulk och det finns varor som är billigare att köpa i mindre förpackning så kolla alltid jämförelsepriset. Likaså undvik att köpa godis och chips i storförpackningar.

Köp vad som är billigt i säsongen
Tänk på att köpa in vad som är billigt för säsongen och använd kuponger om du vill pressa ner priset än mer.

Använd frysen
Se till att frysa in kött som du köpt billigt.när det är billigt. En del köper billigare kött direkt från bonden eller jägaren.

Släng inte mat i onödan
Den dyraste maten är den maten som du slänger – så se till att du använder all mat och spara resterna ifall de inte går åt direkt. Du kan också frysa in och spara till senare tillfälle.

Gör matlåda istället för att äta på lunchrestaurangen!
Att äta på lunchrestaurang kostar mycket pengar och du kan tjäna pengar på att göra matlådor att ta med till jobbet. Se nedanstående lista för några exempel på besparingsmöjligheter.

Kostnad per luchTotalt per månadBesparing
75 kr/lunchTotalt per månad 1650880 kronor/månad
85 kr/lunchTotalt per månad 18701100 kronor/månad
95 kr/lunchTotalt per månad 20901320 kronor/månad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *