Spara pengar smartare! Spartips för din vardag.

Tips kring din privatekonomi – få ut mer av pengarna och maximera dina intäkter!

Enkla Tips – hur du kan tjäna pengar, spara pengar och bli en supersparare

sparapengar3

Det första och kanske viktigaste tipset att spara pengar är att se över dina totala kostnader och göra en budget för att få en helhetssyn på din ekonomiska situationen.
Det är inte alltid så roligt att se över din ekonomi men det är nödvändigt och om du tex sett program som Lyxfällan så är hushållsbudgeten alltid det första steget för att få en sund privatekonomi. När du har helhetsbilden kring din ekonomi så får du en helt annan kontroll av dina kostnader. Sex av tio tror att de är bättre än andra på att spara pengar för framtida behov. Lika stor andel tror att de är mer ekonomiska än andra enligt en undersökning av Silentium vilket tyder på att många helt enkelt överskattar sin egna förmåga.

piggy-bank-icon (1)

Konkreta råd att spara pengar – Lär dig spara och skär på kostnaderna!

I princip finns det två sätt att spara pengar. Antingen kan du öka dina inkomster eller så ser du till att leva ett enkelt liv och sänka dina kostnader och välja bort det som inte behövs. Genom att göra förändringar i ditt liv och undvika impulsköp kan du förändra din privatekonomi.


 

Sänk boendekostnader och onödiga räntor!

Kanske kan du spara pengar genom att sänka boendekostnaderna och utgifterna för boendet? Du kan försöka omförhandla huslånet nu när räntan är rekordlåg eller sänka elkostnaderna. Många sänker sina kostnader genom att byta bank och omförhandla lån och avgifter eller helt enkelt flytta. Undivk dyra räntekostnader exempelvis från sms-lån.

 

öka intäkterna

Tjäna pengar och öka dina intäkter – ett roligare sätt att spara pengar!

Utan ekonomiskt oberoende, du är en slav under pengar. Att uppnå ekonomiskt oberoende tar tid, engagemang och massor av hårt arbete om du inte ärvt pengar. Det finns olika sätt att tjäna pengar. Du kan öka intäkterna och den disponibla inkomsten. En av de viktigaste metoderna är att öka din inkomst men det finns även andra metoder – ett sätt att tjäna lite pengar är att rensa vind och källarförråd och sälja ut på Blocket. Se till att du får ränta på dina investeringar och undvik förvaltningsavgifter.

Sagt om sparsamhet

Att utöva sparsamhet är en rörelse som blivit mer spridd. Det engelska ordet är Frugaly eller frugality och handlar om att inte leva slösaktigt och leva på små kostnader. Andra trender som ligger i linje med sparsamhet är mindfulness för personlig utveckling och lugna sinnet. Många vill kunna gå i pension tidigt och genom att skära på kostnaderna kan man bli av med konsumtionsstressen och samtidigt spara mycket pengar. Målet är helt enkelt att bli en lyckligare människa!

winston

Sparsamhet är en dygd som helst bör utövas av förfäder.
– Winston Churchill

En sparad krona är lika mycket värd som en krona som du sparat
– Benjamin Franklin