Minska skulden är ofta enklare än du tror

Det är ofta lättare att vad man tror att minska skulden

Om du försöker att spara pengar genom att spendera mindre pengar men ändå har en stor skuldbörda, börja alltid med skulden. Är du inte övertygad?

Kartlägg dina räntekostnader

Se över dina samlade lån och börja med de lånen där du betalar den högsta räntan. Utvärdera dina lån, och se på alternativa långivare, om du har effektiva räntor som ligger över 5%.

Fundera hur mycket pengar du spenderar på din skuld varje månad, och du kommer snabbt förstå sambandet. När du är fri från att betala ränta på din skuld kan pengar sättas in på att spara pengar och generera ännu mer pengar. En personlig kredit är bara ett alternativ för att konsolidera skulden så att du kan få lägre räntekostnader.

Var tuff mot långivarna

Om du har en dålig ekonomi så kan det vara svårt att vara tuff mot långivare vilket är nödvändigt för att kunna minska räntekostnaderna. Du får inte agera som en struts och stoppa huvudet i sanden. Om du befinner dig i en tuff ekonomisk situation och behöver förhandla med dina borgenärer, se till att närma dig samtalet med dem som en förhandling. Var tuff och se till att du betalar en låg ränta och sluta öka din skuld.

Var självsäker, flexibel och rak gentemot långivarna. Du kommer att finna att de flesta borgenärer kommer att vara ivriga att arbeta med dig. Genom att handskas med dem tålmodigt och ärligt, kan du få fram gynnsamma förhållanden för dig själv och sänka räntan.

Ge upp dina dåliga vanor

Ett av de bästa sätten att spara pengar är att ge upp sina dåliga vanor. Priserna på cigaretter och alkohol är höga. Inte bara är det dåligt för din hälsa, men det är dåligt för din plånbock också. Tala med din läkare om du behöver hjälp med att sluta.

Hur sparsam du är beror på din livsstil. Enligt min mening är allt som krävs för att vara sparsam är att tänka innan du köper något. Du kan helt enkelt stänga av värmen på natten och spara lite på dina verktyg för att vara sparsam. Du kan minska dina inköp och ta dig tid att fråga dig själv om du verkligen behöver något.

Det finns en hel del råd där ute om hur man ska leva ett sparsamt liv. Du kan gå från allt så enkelt som att stänga av lamporna när du lämnar ett rum till slipning av ditt egna mjöl. Det finns forum där ute där människor diskuterar hur de använder regnvatten de samlar in för att göra allt från vattning till att spola sina toaletter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.