Så får du lägre energikostnad och elräkning

Minska din elräkning med våra tips!
Om du vill spara energi så börja med att se över belysningen som står för ungefär 20% av energikostnaden årligen så byt mot lågenergilampor. Stänga av lamporna när du lämnar ett rum. Om du går in i ett annat rum, lämna inte lamporna på. Se till att alla i familjen inte minst barnen tänker på att stänga av lamporna och ni kan minska kostnader radikalt som familj.

Se mindre på TV
Ett enkelt sätt att spara pengar på elen är att titta mindre på TV. Många människor inser inte att minska TV-tittande är en effektiv form att minska elförbrukningen. Har du TV: n på när du är i ett annat rum? Lämna du TV: n på att ge lite bakgrundsljud när du gör något annat? Tv apparater är energislukare.  Om du kan minska antalet timmar du använder TV kan du minska din elräkning.

Stänga av alla elektriska apparater som inte är igång
En annan stor kostnadspost är vitvaror så om du ska köpa ny frys och kyl titta även på energiförbrukningen av produkterna och använd timers.

Investera i alternativa energiformer
Köp solpaneler till värmepumpen eller installera ett litet vindkraftverk i ditt hus. Du kan producera el utanför det normala elnätet och minska din elräkning. Se även till att få rot-avdrag och solcellsstöd.

Betala inte tillsvidare avtal till elbolagen
Slutligen se till att du inte betalar tillsvidare avtal på elräkningen och omförhandla elpriset som du betalar. Elbolag har en tendens att höja elpriset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *