Konst – att investera i konst

sothebys

Att köpa konst som sparform: Att spara på banken är inte alltid det ultimata sparandet och många söker sig till alternativa sparformer än fonder och aktier.

Tips för dig som vill investera i konst
Konst är en sparalternativ som innebär att du samtidigt kan njuta av verket som du köper in. Hos gallerier, auktioner och mässor kan du hitta fynd inom konstvärlden. Du behöver också göra ett val om du vill köpa klassisk konst eller samtidskonst och om du vill investera i samtidskonst finns det nya Internet tjänster som Artrank som hjälper dig att hitta nya spännande konstnärer.

De stora auktionshuset
De flesta har inte råd att köpa en Picasso eller Monet men för den som har större belopp att investera finns kvalitetsauktioner som Bukowskis, Sothebys och Christies eller mässor som Art Basel.

Prisutveckling på konst
Som sparform är konst en attraktiv investering som ofta lönar sig ifall man kan hitta ett köpvärt objekt. Ett bra tips är att ta hjälp av konstexperter som kan och har marknadskännedom och att köpa konst som du själv tycker om – då har du glädje av konsten även om priset skulle falla.
Samtidigt finns det risker att du inte kan sälja verket till det pris som du förväntat dig. Prisutvecklingen är naturligtvis bäst på kvalitetsföremål som det alltid finns en hög efterfrågan på vilket driver upp priset och där konstverken inte förlorar i värde.

Tips läs mer om konstmarknaden?

För dig som vill invstera i konst läs mer på bloggen köpakonst.eu